Fasadputs med risk för nedfall av puts.

Reparera skador på fasadputs i tid - Spara stora pengar!

Reparera din putsade fasad.

Det är rejält kostsamt att renovera ett småhus med fasadputs som fasadbeklädnad. Runt en halv miljon kronor beroende på material och utförande får du räkna med om du måste ta ner den befintliga fasadputsen och putsa upp en ny. Ännu mer om du har ett större småhus.

Små skador i fasadputs.

- Att åtgärda den lilla skadan innan den har vuxit sig stor är avsevärt mycket billigare än att putsa upp en ny. I dagens energisparjakt glömmer man att hålla efter sina hus. Att plötsligt råka ut för akuta putsskador som t ex ett putsnedfall som du måste åtgärda direkt, kan skapa stort hål i din ekonomi. Därför bör du åtgärda mindre putsskador så fort du ser dom innan dom växer sig stora.

 Värt att veta-En liten fasadputsguide.

Att reparera en fasadputs är inte ett jobb för vem som helst. Den som utför fasadreparationerna behöver ha erfarenhet och känna till dom olika fasadputsernas materialuppbyggnad och egenskaper. Detta är viktigt för att annars kommer inte dina fasadreparationer inte att hålla länge och kan till med leda till att problemen för dig förvärras.

Entreprenören ska känna till:

1. Hur den befintliga fasadputsens materialuppbyggnad samverkar med varandra. Detta för att kunna välja rätt material för just din fasadputs.
2. Ha erfarenhet och arbetat med den typ av putsfasad fastigheten har som fasadbekädnad.

Fördelar och nackdelar med reparation av fasadputs:

Den stora fördelen är att du kan spara tusentals kronor men du får räkna med att det blir en färgskillnad mellan den gamla fasadputsen och dom reparerade partierna. Detta beror på att alla färger bleks med åren och så även fasadputs. En viss flammighet är därför oundvikligt.

Hur stor färgskillnaden blir på dom reparerade fasadpartierna beror på:

1. Vilken typ av fasadputs du har som fasadbeklädnad.
2. Hur skicklig och hur stor erfarenhet entreprenören har av arbeta med fasadputs.

Vår expertis är din trygghet.

Vi har lång och gedigen erfarehet av reparation av fasadputs. Bor du i villa och har behov av åtgärd gällande mindre lokala skador i husets fasadputs? Kontakta oss. Vi arbetar även med större projekt av fasadputsning i Stockholm.

Välkommen med er förfrågan.